Test av en Galaxy Note Tab

Att det finns en uppsjö av surfplattor på marknaden, det har vi redan pratat om. Köparen har här en rejäl utmaning att hitta bland den djungel som finns. Det gäller med andra ord att veta vad man ska ha. En surfplatta som dock ligger oss varmt om hjärtat är Samsungs modell Galaxy Note, som på ett bra sätt lyckas kombinera fungerande prestanda med suveräna pekskärmsegenskaper. Detta är en surfplatta som verkligen lyckas ersätta det gamla anteckningsblocket, och detta kan man sannerligen inte säga om många surfplattor.

Denna testade variant av Galaxy är försedd med en skärm som är 10,1 tum stor. Storleken är i sig mycket vanlig idag och det finns säkert en anledning till det. Gissningsvis är det här någonstans som smärtgränsen går för att surfplattan ska bli för stor, så att kunderna inte ska välja en laptop istället. Surfplattan är i detta format ändå relativt smidig att bära med sig i de allra flesta situationer; den är dessutom tillräckligt tunn för att inte kännas otymplig och klumpig.

Det som skiljer just den här modellen, Note, mot vanliga Galaxy Tab är som redan nämnts möjligheten till att använda den som ett anteckningsblock, med penna. Det är faktiskt en fröjd att använda Galaxy Note med penna; den är både exakt och känns på alla sätt som en riktig penna. Men, fungerar det inte lika bra att anteckna via tangentbordet? Det beror lite grann på vad man är van vid. För den som är snabb att skriva på ett tangentbord, antingen ett externt eller pekskärmsvarianten, kan detta förstås vara ett fullgott alternativ. Är man dock inte så förtjust i det här sättet att skriva, man kanske helt enkelt inte hinner med om man ska vara med och ta anteckningar på exempelvis ett möte, är möjligheten att kunna skriva med penna direkt på skärmen helt suverän.

Samsung har verkligen lyckats alldeles förträffligt med sin Galaxy Tab Note; det är i sanningen en mycket trevlig följeslagare i de flesta situationer.