Några populära appar

I takt med surfplattornas ökade popularitet (som förstås även gäller smartphones) har marknaden av spel och diverse appar ökat något enormt. Det är knappast något som inte finns i app-väg numera; snarare finns det ofta flera olika alternativ till de appar man letar efter. Här finns allt från “kända” tillverkare samt en hel del amatörsnickrade spel och appar som man ofta kan installera hela gratis. Numera går de flesta runt med både mobiltelefoner och surfplattor som har en mängd olika användbara program och verktyg installerade, som sammanlagt täcker in många användningsområden.

Office-paket

Du behöver inte längre en dator för att kunna arbeta i de vanliga Office-programmen. Sedan ett tag tillbaka erbjuds en rad olika varianter av Office, som låter dig som användare arbeta med ordbehandling, kalkylblad och många andra funktioner. Till en början fanns inte det “äkta” Office-paketet, det vill säga det som Microsoft utvecklat, men nu finns även denna i mobil version.

Leta resor

När man planerar en resa är det riktigt skönt att halvligga i soffan och göra detta. Visst är det då perfekt att det finns en rad olika appar för ändamålet. Appar som Momondo och Trivago låter dig söka efter både flyg och hotell, vilket gör att du ganska enkelt kan hitta en resa till ett bra pris.

Kommunikation

Sitta och chatta och kolla vad dina bekanta gör från din surfplatta? Javisst! Inget kan väl vara bekvämare och det finns en mängd olika appar för detta. Förutom sociala medier som Facebook och Instagram finns den populära appen WhatsApp, som du kan använda till att skicka meddelanden och bilder till släkt och vänner.

Titta på film

Att titta på film i surfplattan är otroligt skönt och avkopplande. Oerhört smidigt är det också att kunna titta på film varhelst du befinner dig. Med appar som VLC Player och liknande har du dessutom tillgång till en rad olika funktioner, exempelvis att lägga till undertexter.