Välkommen till b-l

Hej kära besökare och hjärtligt välkommen till den här sajten som handlar om ett av de populäraste digitala verktygen mänskligheten använder sig av idag, surfplattan. Som de flesta som är insatta i surfplattor och bärbar teknologi känner till har surfplattorna bara ökat i popularitet ända sedan de såg dagens ljus. Till stor del har de idag ersatt de bärbara datorerna, då de i princip erbjuder samma typ av funktionalitet men i ett mycket smidigare format. Samtidigt påminner de otroligt mycket om mobiltelefonerna. Faktum är att surfplattorna i princip är mobiltelefoner med större skärm. Detta faktum innebär också att man har tillgång till alla de appar som finns till mobilerna.

På den här sajten kommer vi undersöka vad det finns för olika varianter av surfplattor, samt vad de kan användas till. Vi kommer utröna skillnaden mellan användandet av surfplattor jämfört med bärbara datorer och avgöra om surfplattan är ett fullgott substitut till den bärbara datorn. Dessutom har vi testat en av de populära surfplattorna på marknaden, Galaxy Note Tab, som samtidigt fungerar som ett anteckningsblock i och med den goda precisionen som pennskrift ger på skärmen. Eftersom surfplattan i huvudsak kan delas upp i två läger, där man har Android-plattor och Apple-plattor, tittar vi på om det finns några särskilda skillnader mellan dessa. Vi tar också en närmare titt på Apples otroligt populära enhet iPad.

Syftet med den här sajten är att ge dig som är spekulant på surfplattor lite mer kött på benen. Idag finns det oerhört mycket att välja bland och för den som ska skaffa en ny surfplatta är det inte alltid så lätt att veta vad man ska satsa på. Förhoppningen är därför att du ska få med dig en hel del nyttig information för att lättare avgöra vilken surfplatta du ska satsa på. Mycket nöje med läsningen!