Surfplattan som träningsverktyg

Träning är något som bör utgöra en naturlig del av ens vardag. Det kan vara allt från enkel vardagsmotion som att städa hemmet till en tyngre träning som att springa ett maraton. Oavsett i vilket syfte träningen görs är surfplattan ett ypperligt hjälpmedel för att både hålla koll på din träning såväl som din generella hälsa.

Relevanta appar för din surfplatta

Innan du drar igång din träning bör du först se till att du skaffar en surfplatta. Den mest populära (och enligt många den bästa) är Apples iPad. Till iPad kan du hitta mängder av olika tränings- och hälsoappar som främjar din träning och hälsa.

Några av de mest populära träningsapparna är Runkeeper, Lifesum och Daily workouts. Beroende på var du befinner dig i din träning och vilket typ av verktyg du är ute efter varierar deras användningsområden. Runkepper är utmärkt för att hålla koll på din aktivitet genom att samla in var och hur långt du har sprungit, din kaloriförbränning samt möjligheten att lägga upp träningsprogram. Lifesum å andra sidan är en populär hälsoapp som även ger dig möjlighet att spåra din generella hälsa, både hur du mår såväl som hur bra du äter i förhållande till din kaloriförbrukning.

Gör träningen roligare och förbättra hälsan genom att använda en surfplatta

Att komma hem efter en lång motionsrunda i skogen och sätta sig ner med sin surfplatta utgör en av de mest tillfredsställande stunderna i vardagen. Att nyttja din surfplatta för att bättre analysera och visualisera din träning gör den också roligare. Det kan ofta vara så att den negativa inställningen att träning är tråkigt gör att den aldrig blir av. Men faktum är att fördelarna med träning är många.

Genom regelbunden träning stärker du ditt skelett och muskler vilket minskar riskerna för att drabbas av flertalet sjukdomar kopplat till området. Träning kan definitivt förebygga en sjukdom som Artros vars smärtor, enligt Artros.org, kan minimeras vid viktnedgång och förstärkning av musklerna. Andra sjukdomar som lindras med träning är ålderssjukdomar som diabetes och olika hjärt- och kärlkranssjukdomar. Fördelarna är alltså många.

Med det sagt är det förmodligen inget nytt att träning bidrar till att både lindra och förebygga sjukdomar, men det krävs inte heller mycket för att se effekt.

Träning i alla former är positivt

Med en app som Lifesum på din surfplatta får du en helhetsbild av ditt hälsoläge. Appen hjälper dig planera in en viktminskning genom att ge förslag på kaloriförbrukning och matintag. På surfplattan kan du sedan i appen registrera vad du äter för något. Sedan ställer du in ett träningsschema.

Och det som är bra är att du kan tänka litet när det gäller träning. Det finns alla anledningar att alltid välja trapporna när du ska gå in i lägenheten, eller att gå till affären istället för att ta bilen. I motionsväg gäller många bäckar små och antalet steg du tar har en mycket positiv effekt på din hälsa.