En surfplatta är ett perfekt verktyg för en student. De flesta studenter har en dator som huvudverktyg, särskilt då det kan vara lättare att arbeta på en dator och vissa ordbehandlingsprogram inte är lika utvecklade för surfplattor, som för datorer. Men, en surfplatta kan användes till mer än bara att surfa och se på film, och för studenter kan surfplattan vara en praktiskt hjälp i vardagen.
Surfplattor
Som student har du ofta lite mindre pengar att röra dig med, men trots det bör du ända försöka satsa på en någorlunda kvalitativ surfplatta. Det finns många saker som du lika gärna kan köpa begagnat som nytt, som begagnad kurslitteratur från campusbokhandeln.se, en cykel, möbler, kläder och viss sportutrustning. Det är också skillnad på att köpa billigt nytt och begagnad kvalitet. Det finns ett uttryck om att köpa billigt är att köpa dyrt, vilket gäller teknik. Om du inte har råd med en ny surfplatta från ett bättre märke, bör du köpa en begagnad platta, istället för en billig nytillverkad dito. Ett tips är att köpa en surfplatta i samma märke som din mobil, så kan de enkelt kommunicera. Om du har Appleprodukter kan både mobil, surfplatta och dator kommunicera, vilket kan vara en stor hjälp i studierna.
Föreläsningar
Surfplattan är enkel och smidig och du kan lätt ta med den överallt. Ett tips är att spela in föreläsningar och lektioner, särskilt de föreläsningar som du tror är extra viktiga. Du ska inte spela in en föreläsning och sedan skippa att göra anteckningar, utan göra både ock. Genom att skriva anteckningar använder du hjärnan mer än om du bara lyssnar – minnet utvecklas av att få både läsa, lyssna och skriva.
Kurslitteratur
Om det är svårt att få tag på en bok eller om den inte finns begagnad – viss kurslitteratur kan vara mycket dyr – så kan du låna boken på biblioteket och sedan fota av varje sida. Det tar förvisso tid, mellan 20 – 60 minuter beroende på boken storlek, men om alternativet är att köpa en ny bok för 300-600 kronor som du endast kommer använda för en eller två uppgifter, så blir det lättförtjänta pengar. Tänk på att ta kort på hela boken: framsida, sidan med bokförlag och tryckår, samt innehållsförteckning. Förutom att du behöver vissa uppgifter till fotnoter och innehållsförteckningen på din uppsats, så underlättar det för dig själv om du har en översikt över boken och snabbt kan söka efter relevanta ord längst bak.
Om ni är flera studenter kan ni ta en varsin bok som ni fotograferar och sedan dela bilderna med varandra. Självklart är det bäst att köpa boken, särskilt som det finns mycket begagnad kurslitteratur på marknaden. Att fotografera en bok och sedan läsa den på surfplattan kan vara ett spartips om du inte hittar en begagnad kursbok, den nya kostar för mycket eller om boken inte går att få tag i.