Surfplattor

Surfplattorna är populära idag och det kan vara svårt att tänka sig att de inte alltid har funnits. En surfplatta är en tunn handdator som du kan ta med dig var du än är. En surfplatta har bara en skärm som du kan använda genom att använda fingrarna. Många tycker det är skönt att kunna ta med denna överallt och jobba var man än är, men det är också många som inte gillar det. Det finns idag tangentbord som du kan köpa till din surfplatta för att du ska kunna jobba och skriva lättare.

Du kan göra mer saker än att jobba och skriva på en surfplatta. Du kan även gå ut på internet och söka på allt som du vill ta reda på. Du kan också se på filmer och serier på denna platta. Allt styrs genom appar som du laddar ner till din platta. Det är bara du som sätter gränsen för vad du ska göra på din egen platta. Det finns också väldigt många varianter av plattor och precis som telefonerna, konkurrerar Apple och Samsung med varandra även på denna produkt. Många företag som exempelvis Trafikskola Uppsala använder sig av just surfplattor för att boka och avboka körlektioner. Även under körlektionen kan en surfplatta användas för att lättare bocka av eventuella moment som föraren genomför efterhand. Det gör att de lättare kan se vad eleven måste öva mer på.

Apples Ipad

Alla som har koll på Apple vet också att de har sin Ipad som de släppte 2010. Efter denna Ipaden kom flera olika varianter av den. Detta var för att den blev så pass populär och det gjorde att de fortsatte att utveckla fler. Ipad finns det både större varianter och ipad mini som är en minivariant av denna plattan. Eftersom den är en minivariant får den plats i en handväska och det gör den mycket lättare att packa ner vid resor. Många kan tycka att det är bra att den är liten men för många andra kan det vara ett störande sak. Speciellt om du ska jobba och skriva på den.

Samsung tablet

Samsung har alltid konkurrerat med Apple när det gäller telefoner. Det är inte konstigt att Samsung hoppade på surfplattrenden. Deras surfplattor ser inte riktigt likadana ut som Ipad och det ska de inte göra heller. Något som Samsung plattorna faktiskt har, som inte Ipad har, är en penna som gör att du ska kunna skriva eller rita med den. Var däremot försiktig om du har skyddsplast över skärmen eftersom pennan kan göra märken i plasten. Du behöver inte ha skyddsplast över skärmen på dig surfplatta men det skadar inte att ha det. Annars kan du få tvätta av skärmen ofta. Att tvätta skärmen varje dag är egentligen inget som är jobbigt men kan vara irriterande.