Surfplattans olika användningsområden

På både ett och annat sätt ersätter eller kompletterar surfplattan det som datorn används till. Av den anledningen är det allt fler som går över från bärbar dator till att hela använda surfplatta. Faktum är ju att en surfplatta i mångt och mycket kan användas precis som en laptop. Man kan exempelvis skaffa ett tangentbord till sin platta, som ansluts enkelt via Bluetooth. Tangentbordet är ofta del av ett komplett case, som är både snyggt och smidigt att bära med sig. Många bärbara datorer har förvisso fått touch screen, men dessa blir ganska dyra jämfört med vad en surfplatta kostar. Här har surfplattan med andra ord en stor fördel.

Går det då att använda surfplattan till administrativt arbete? Det kan man absolut. Här finns fullskaliga versioner av Microsoft Office-programvaran att få tag i, både den äkta varianten och väl fungerande “kopior” som exempelvis OfficeSuite och Polaris Office. Du kan arbeta i ordbehandlare, i kalkylark och annat precis som om du satt vid en dator. Programvara för e-post finns redan inbyggt i operativsystemet, så här behöver du knappast betala extra för något annat.

Underhållning då? Ja, detta saknas verkligen inte. Det finns mängder av spel att få tag på, oavsett om du är ägare till en iPad eller en Android-platta. Mycket är dessutom gratis, så du behöver inte lägga en massa pengar på att köpa spel om du inte vill detta. Dock är de spel som kostar pengar inte särskilt dyra, faktum är att de är riktigt prisvärda jämfört med de som köps till exempelvis en PC eller till en spelkonsol.

Film och musik fungerar också briljant. Det är riktigt behagligt att titta på film på en surfplatta och särskilt smidigt är detta när man är på resande fot. Vad gäller musik fixar du med fördel Spotify eller någon annan musiktjänst, om du inte väljer att ladda ett minneskort med egen musik.